Project

Zwanenburghof

25 woningen

In Sommelsdijk wordt een hofje ontwikkeld, speciaal ontworpen voor zowel starters als senioren. Het wordt gebouwd rondom een binnentuin met een gezamenlijk Hofhuis voor bijvoorbeeld activiteiten, vergaderingen en verjaardagen. Het hofje krijgt de naam Zwanenburghof en zal bestaan uit 19 woningen voor senioren, waarvan 6 woningen zullen worden toegewezen aan een woningcorporatie, en 5 starterswoningen. Alle woningen worden gerealiseerd volgens het WoonSlim concept.

Het Zwanenburghof, een project van Roos Vastgoed & Ontwikkeling, is een hedendaagse interpretatie van een traditioneel hof. Het concept is geïnspireerd op gemeenschappelijkheid en omzien naar elkaar, met bewoners die rond een binnentuin wonen. In tegenstelling tot de huidige trend van privégerichte nieuwbouw, biedt het Zwanenburghof een unieke combinatie van privétuinen en een gezamenlijke tuin, waar bewoners mede-eigenaar van zijn. Het Hofhuis in de binnentuin dient als ontmoetingsplek voor activiteiten en sociale bijeenkomsten. Het complex omvat twintig levensloopbestendige woningen voor senioren en vijf starterswoningen, waarbij de slaapkamer en badkamer van de seniorenwoningen zich op de begane grond bevinden.

De woningen zijn gasloos en energieneutraal, voorzien van duurzame elementen zoals een bodemwarmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. Architect Marco Born heeft de woningen ontworpen met aandacht voor duurzaamheid.

De combinatie van senioren en starters in het hof zorgt voor een mooie interactie en uitwisseling tussen generaties.

Dit project wordt uitgevoerd conform het WoonSlim concept van Waal.

Contact

Meer weten over dit
bericht?

Neem contact op met Corné.

Of laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel
mogelijk contact met je op.

WoonSlim maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren. Door deze te accepteren geef je ons toestemming de cookies te plaatsen.