Duurzame conceptwoningen

Duurzame conceptwoningen
van hoge kwaliteit tegen
een lage kostprijs en TCO

Met de conceptwoningen van WoonSlim dragen we bij aan meer betaalbare woningen. We doen dat door in hoog tempo en tegen lage kosten woningen van topkwaliteit te bouwen. WoonSlim-woningen zijn inpasbaar in elke stedenbouwkundige context en onderscheidend in architectuur. WoonSlim werkt volgens het legoblokken-principe met industrieel geproduceerde elementen. Hiermee kunnen we snel en digitaal configureren, engineeren en bouwen. Er is keuze uit verschillende standaard woningtypen met veel indelingsvrijheid en opties. Alle woningen zijn gericht op duurzaamheid en klimaatadaptatie. Conceptwoningen van WoonSlim dragen bij aan gemengde en leefbare wijken en buurten en aan het levensgeluk van de mensen die er wonen. Bovendien staan ze garant voor een goed maatschappelijk- en financieel rendement in de portefeuilles van corporaties en beleggers.

Onze conceptwoningen

Bouwen in beton en hout

WoonSlim heeft een uitgebreide portfolio van conceptwoningen in beton: eengezinswoningen en appartementencomplexen. Daarnaast biedt WoonSlim in samenwerking met het label MeerHout een houtbouw appartementenconcept. Hiermee hebben we een circulaire houtbouwoplossing die we uitvoeren volgens dezelfde aanpak.

Hoe werkt WoonSlim?

Snel configureren met een mix van woningtypen

In vijf stappen configureren we de woningen samen met de opdrachtgever met een mix van woningtypen. Van casco tot complete verkaveling en met uiteenlopende architectuur.

Stap 1: Basistype woning

In deze stap kiezen we het woningtype dat past in het programma. Alle typen woningen hebben een vaste kern en zijn met opties flexibel in te delen.

Stap 2: Massabepaling en dakvorm

In deze stap bepalen we de diverse beukmaten, de woningdieptes en de dakvormen, passend bij de stedenbouwkundige uitgangspunten.

Stap 3: Energiesysteem

In deze stap kiezen we het energiesysteem: bodemwarmtepomp, luchtwarmtepomp, warmtenet of all electric.

Stap 4: Bouwkundige opties

In deze stap worden de woningen met opties afgestemd op de toekomstige bewoners, waaronder uitbouw, keukenblok, sanitair, tegelwerk en dakkapel.

Stap 5: Architectuur

Met veel vrijheid voor architectuur geven we de woningen in deze stap een uniek karakter, passend bij wijk en buurt.

De voordelen

WoonSlim geeft antwoord op ieder stedenbouwkundig vraagstuk

Topkwaliteit woningen tegen lage kosten en TCO

Het WoonSlim-concept wordt continu geanalyseerd en verbeterd in samenwerking met onze vaste ketenpartners. Door iedere keer uit te gaan van dezelfde principes wordt de kwaliteit van de woningen steeds hoger en gaan de kosten en TCO verder omlaag.

Standaard woningen met indelingsvrijheid en opties

De conceptwoningen van WoonSlim zijn standaard woningen met verschillende vrijheden. Door flexibiliteit in plattegrond en met diverse opties en extra’s, kunnen we woningen naadloos afstemmen op ieder vraagstuk.

Van duurzaam naar circulair en klimaatadaptief

Bij WoonSlim-woningen wordt het energieverbruik beperkt door het toepassen van een excellente woningschil. We passen duurzame en circulaire materialen toe en er is keuze uit verschillende energiesystemen en klimaat adaptieve oplossingen.

Contact

Meer weten over onze duurzame conceptwoningen?

Neem contact op met Willem Froeling. Of laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

WoonSlim maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren. Door deze te accepteren geef je ons toestemming de cookies te plaatsen.