Project

Vinkenstraat

43 woningen

Project Vinkenstraat betreft een stadsvernieuwing in de Rotterdamse wijk Het Oude Noorden en omvat 20 vierkamer-maisonnettewoningen van ca. 93 m2 en 23 appartementen variërend in grootte van ca. 50 tot 67 m2. Waal verzorgde in opdracht van woningcorporatie Havensteder de volledige conceptontwikkeling, planontwikkeling en uitvoering van het appartementengebouw. Het ontwerp is van de hand van Rob Ruoff en is in nauwe samenwerking met Waal tot stand gekomen. Door een gevarieerd aanbod van woningen biedt het appartementengebouw een thuis aan verschillende gezinssamenstellingen.

De maisonnettewoningen hebben een eigen entree aan de straat en zijn aan de achterzijde voorzien van een eigen tuin met buitenberging. Aan een gemeenschappelijk achterpad zijn buitenbergingen voor de appartementen. De appartementen hebben hun entree aan de achterzijde van het gebouw door middel van een galerijontsluiting. Doordat de bovenste verdieping terug ligt ten opzichte van de voorgevel, is het gelukt om binnen de stedenbouwkundige kaders een extra woonlaag op het gebouw te realiseren waarmee extra woningen zijn toegevoegd aan het plan. De gevels zijn rijk gedetailleerd met diverse sierelementen die refereren aan de gesloopte 19e eeuwse woningen. De architectuur sluit dan ook naadloos aan op de omgeving.

Om binnenstedelijk snel en veilig te kunnen bouwen en de overlast op de omgeving zoveel mogelijk te beperken, is gekozen voor een prefab beton casco bouwsysteem. De montage van het casco vond zoveel mogelijk plaats vanuit de achtertuinen. Hierdoor kon de straat buiten werktijd worden vrijgegeven voor (bewoners)verkeer.

Het project is voorzien van een aansluiting op stadsverwarming en is voorzien van PV-panelen waarmee duurzaam energie wordt opgewekt. De woningen worden verwarmd met comfortabele vloerverwarming.

Dit project is uitgevoerd conform het WoonSlim concept van Waal.

Contact

Meer weten over dit
bericht?

Neem contact op met Matthijs.

Of laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel
mogelijk contact met je op.

WoonSlim maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren. Door deze te accepteren geef je ons toestemming de cookies te plaatsen.