Project

Tuundurp

41 woningen

Waal realiseerde in bouwteam in meerdere fasen in totaal 41 grondgebonden woningen in Nieuwe Tonge. De opdracht was een betaalbare totaaloplossing (conceptwoning) aan te bieden (design & build) die zou voldoen aan het woontechnisch programma van eisen van WoongoedGO.

De voormalige woningen aan de Ds. Van Baerlestraat, de Tuinstraat, het Helicoptèreplein, het Brandweerplein en een deel van de Weistraat en Kerkstraat inclusief openbare ruimte voldeden niet meer aan de eisen. De woningen werden daarom gesloopt en teruggebouwd. Minder in aantal, maar met een hoge kwaliteit en lage woonlasten. De grond is eigendom van WoongoedGO. Op de locatie zijn 41 grondgebonden woningen met parkeren en tuinen ontwikkeld voor eigen verhuur van WoongoedGO.

De woningen zijn gemaakt voor (startende) gezinsvormers met een laag of midden inkomen en senioren, in vele gevallen al woonachtig in Nieuwe Tonge en/of reeds wonende op de locatie. Het gaat om 24 eengezinswoningen, 7 seniorenwoningen en 10 starterswoningen. De architectuur van het project sluit aan bij de omgeving, de woonkern van Nieuwe Tonge. De woningen zijn duurzaam en energieneutraal.

Dankzij Waals manier van werken, gericht op een product en integrale samenwerking in de keten, kon de bouw tegen lage kosten en in korte tijd gerealiseerd worden. Op basis van een BIM kunnen allerlei architectuurstijlen, woningmodellen en volumes worden geëngineerd met modulair industrieel bouwen als basis. Waal doet dit ook voor diverse andere woningcorporaties.

Bouwperioden: 11/15 – 04/16 (fase 1), 08/16 – 12/16 (fase 2), 03/17 – 12/17 (fase 3).

Contact

Meer weten over dit
bericht?

Neem contact op met Johan.

Of laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel
mogelijk contact met je op.

WoonSlim maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren. Door deze te accepteren geef je ons toestemming de cookies te plaatsen.