Project

Prachthuizen

33 woningen

Het concept ‘Prachthuis’ is vernieuwend in de sector, omdat Woonbron zonder onrendabel te hoeven investeren 33 eengezinswoningen heeft kunnen bouwen. Dit lukte mede dankzij een nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam en Waal. De eerste woningen werden vlak voor Kerst opgeleverd en de rest in het eerste kwartaal van 2015. In totaal wil Woonbron komende jaren enkele honderden van deze Prachthuizen realiseren in Rotterdam, Dordrecht en mogelijk ook in Delft.

Deze nieuwe, ruime en energiezuinige eengezinswoningen sluiten naadloos aan op de missie van Woonbron: het zorgen voor passende huisvesting voor de mensen die dat nodig hebben. Voor de doelgroep van Woonbron is het namelijk lastig om een betaalbare eengezinswoning te vinden. Deze Prachthuizen brengen hierin verandering. Voor de bewoners bestaat op termijn de mogelijkheid om de woningen te kopen. Dit biedt jonge, ambitieuze gezinnen de kans om huiseigenaar te worden. Ook als ze daar op dit moment nog niet voldoende financiële middelen voor hebben. Op deze manier blijven betrokken bewoners behouden voor de wijk Oudeland.

Contact

Meer weten over dit
bericht?

Neem contact op met Johan.

Of laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel
mogelijk contact met je op.

WoonSlim maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren. Door deze te accepteren geef je ons toestemming de cookies te plaatsen.