Project

Maasstraat

De Rivierenbuurt is een karakteristieke wijk in Den Haag die volop in ontwikkeling is. Dit plan maakt deel uit van een stadsvernieuwingsproject van de hoogstedelijke buurt, het verscholen woongebied tussen Hollands Spoor en Centraal Station. Van de gesloopte oudbouw hebben alle oorspronkelijke bewoners andere huisvesting gekregen. Hiervan zijn 24 huishoudens verhuisd naar het hof van Eden om de hoek en 35 huishoudens zullen terugkeren naar de sociale nieuwbouw van het project Maasstraat.

Een groot bouwblok, met intieme woonstraatjes en een pleintje, met overwegend stadshuizen met tuin, voegt zich in het fijnmazig karakter van het stedelijke weefsel. De buitenkant van het blok met uitzicht op het Centraal Station heeft allure en een meer formeel karakter met een hoge statige bebouwing met appartementen aan de Lekstraat. Appartementen en autoluwe straatjes met stadshuizen zijn gelegen op een verdiepte parkeerkelder. Zo ontstond er een klimaat waarin gezinnen met kinderen kunnen wonen midden in het centrum. De overgang van de woning naar de straat versterkt de vitaliteit van het wonen midden in de stad. Bedrijfjes aan huis sluiten aan op dit dynamische karakter.

De architectuur kent rustige baksteen gevels met subtiele transformaties aan de buitenzijde van het blok, en een meer informele sfeer in de straatjes. Ze ademen een zoektocht naar het evenwicht tussen de individuele woning en het collectief, naar het aanpassen aan de omgeving en een eigen signatuur, naar de neutraliteit van het stedelijk weefsel maar ook naar het specifieke en het onverwachte. Zo is in de gevels een prefab sierelement opgenomen en veelal een zitbank in de voorgevel. De woningen hebben een luxe afwerking en installaties. De kozijnen zijn uitgevoerd in aluminium. De voordeuren hebben een ‘boerderij-achtig’ uiterlijk.

Contact

Meer weten over dit
bericht?

Neem contact op met Matthijs.

Of laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel
mogelijk contact met je op.

WoonSlim maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren. Door deze te accepteren geef je ons toestemming de cookies te plaatsen.