Project

Kleidijk

26 woningen

Aan de Kleidijk in Rhoon werden 20 oude huurwoningen gesloopt om plaats te maken voor 26 sociale huur eengezinswoningen. De nieuwe woningen zijn verdeeld over 6 bouwblokken, waardoor sprake is van 12 kopwoningen en 14 tussenwoningen met oppervlakten tussen de 147 en 159 m2. In de achtertuinen zijn 6 enkele en 10 dubbele houten bergingen opgenomen. Bij een aantal kavels zijn tuinmuren ontworpen die met de bouw zijn meegenomen.

De variatie in volume sluit aan bij de gevarieerde bebouwing en oude structuur van de dijk. Aan de andere zijde sluit het plan aan op een rustige jaren ’70 bebouwing. De gevels hebben karakteristieke elementen zoals een luifel, een uitbouw aan de kopgevel, een frans balkon en grote dakkappelen.

De omliggende woningen aan de Kleidijk zijn op staal gefundeerd. Voor de nieuwe woningen werd een trillingvrij paalsysteem gebruikt om eventuele schade aan de bestaande woningen te voorkomen.

De woningen hebben een EPC van 0,2. In samenwerking met de opdrachtgever zijn vergaande duurzame maatregelen getroffen om energiezuinige woningen te realiseren.

Contact

Meer weten over dit
bericht?

Neem contact op met Corné.

Of laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel
mogelijk contact met je op.

WoonSlim maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren. Door deze te accepteren geef je ons toestemming de cookies te plaatsen.