Project

Huysmansstraat

29 woningen

De binnenstedelijke locatie is gelegen in Schiedam-West, in een wijk die ca. 5000 woningen omvat. Het project betreft de nieuwbouw van 29 grondgebonden woningen die 52 boven- en benedenwoningen van begin jaren ’20 van de vorige eeuw vervingen. Het project is verdeeld over drie blokken gebouwd. Elk blok werd tegen de bestaande bebouwing gebouwd.

De uitstraling van de nieuwe huurwoningen in jaren ’30 stijl sluit aan op die van de woningen in de buurt. De woningen beschikken over 4 of 5 slaapkamers en hebben een oppervlakte van ca. 100 m2. In de diepe achtertuin staat een houten berging.

De woningen zijn gefundeerd op prefab betonnen heipalen, waarvan een deel is voorgeboord. De trillingen werden continu gemeten met trillingmeters. Op de heipalen liggen prefab betonnen funderingsbalken. De wanden zijn gebouwd van licht beton en massief beton. De gevels bestaan uit metselwerk, voorzien van hardhouten kozijnen.

Dankzij de prefab bouwmethode en een strakke LEAN planning, werd de overlast voor de buurt zoveel mogelijk beperkt en werd het project in korte tijd gerealiseerd.

Contact

Meer weten over dit
bericht?

Neem contact op met Joris.

Of laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel
mogelijk contact met je op.

WoonSlim maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren. Door deze te accepteren geef je ons toestemming de cookies te plaatsen.