Project

Griseo

62 appartementen

In de Zoetermeerse wijk Rokkeveen, op de kruising tussen de Kleurlaan en de Palletsingel, realiseerde Waal voor opdrachtgever De Goede Woning een appartementengebouw met 62 sociale huurappartementen. Het programma omvatte zowel twee- als drie-kamerwoningen, variërend in grootte van ca. 50 tot 70 m2 en sluit daarmee aan op de doelgroepen van éénoudergezinnen, starters en senioren. Het project werd in nauwe samenwerking met Waal ontwikkeld waarbij Waal verantwoordelijk was voor de planontwikkeling en het ontwerp.

De moderne architectuur is van de hand van het Rotterdamse bureau Heida Matsumoto Architecten. De gevels zijn onderhoudsarm ontworpen met duurzame materialen zoals metselwerk, cementgebonden gevelbekleding, composiete gevelbanden en kunststof kozijnen. De appartementen zijn voorzien van duurzame warmtepompen, ventilatie met warmteterugwinning en er werden aanvullende maatregelen getroffen om de appartementen een hoge mate van luchtdichtheid te geven.

Een uitdaging vormde de hoge geluidsbelasting op de gevels. Om verkeerslawaai voldoende te weren, werden er betonnen binnenspouwbladen toegepast en zijn bij een aantal balkons geluidsschermen aangebracht om geluidluwe buitenruimtes te realiseren.

Het project werd uitgevoerd in een prefab betonnen casco bouwsysteem waarbij de kozijnen vooraf in de fabriek luchtdicht zijn aangebracht op de betonnen elementen. Zo kon sneller dan gebruikelijk worden gestart met de afbouwwerkzaamheden waardoor de bouwtijd sterk gereduceerd werd.

Dit project is uitgevoerd conform het WoonSlim concept van Waal.

Contact

Meer weten over dit
bericht?

Neem contact op met Gert Jan.

Of laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel
mogelijk contact met je op.

WoonSlim maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren. Door deze te accepteren geef je ons toestemming de cookies te plaatsen.