Project

Frank van der Goesstraat

71 appartementen

In de wijk Crabbehof in Dordrecht zal Waal voor woningcorporatie Woonbron 71 nieuwe appartementen realiseren. Het gaat om 7 tweekamerwoningen van bijna 59 m2 en 64 driekamerwoningen van bijna 72 m2. De vraag naar sociale huurwoningen is ook in Dordrecht ongekend groot. Woonbron wil de woningvoorraad graag uitbreiden door nieuwe huurwoningen te bouwen en zo een fijn thuis te bieden voor woningzoekenden.

Dit project bestaat uit een gebouw met 4 verdiepingen met daarin 40 appartementen en een gebouw met 3 verdiepingen en daarin 31 appartementen. De gebouwen worden aangesloten op het warmtenet van HVC en krijgen op de daken waterbuffering, mos-sedum voor de biodiversiteit en koeling en zonnepanelen. De woningen worden duurzaam gebouwd in één bouwstroom, waardoor de bouwtijd aanzienlijk wordt verminderd.

Waal werkt samen met Wubben.Chan Architecten voor het ontwerp van dit project. De woningen zijn ontwikkeld vanuit het WoonSlim concept van Waal. Vanuit dit concept worden betaalbare woningen met een hoge kwaliteit gerealiseerd welke aansluiten op iedere architectuurstijl en daarmee overal toepasbaar zijn. Omdat de plattegronden en technische oplossingen al vooraf zijn uitgedacht, wordt onder andere veel tijd gewonnen in het ontwerpproces. De benodigde vergunningen voor de 71 woningen konden hierdoor in hele korte tijd worden aangevraagd waardoor er eerder gestart kan worden met de bouw. Het stedenbouwkundig ontwerp is gemaakt door KAW-architecten.

De oplevering staat gepland voor het vierde kwartaal van 2025.

Dit project wordt uitgevoerd conform het WoonSlim concept van Waal.

Contact

Meer weten over dit
bericht?

Neem contact op met Gert Jan.

Of laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel
mogelijk contact met je op.

WoonSlim maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren. Door deze te accepteren geef je ons toestemming de cookies te plaatsen.