Project

Fabriplein

46 woningen

Met het oog op de exploitatie van de oude 76 beneden-bovenwoningen aan het Fabriplein deed Woonplus onderzoek naar renovatie of sloop/nieuwbouw van de woningen. Vanwege de slechte technische staat van de woningen, besloten Woonplus en de gemeente Schiedam de woningen te slopen en geheel nieuw te bouwen.

Voor de opgave werd Waal bij de ontwikkeling betrokken om de haalbaarheidstudies te doen en de nieuwbouwvarianten uit te werken. In nauwe samenwerking tussen Woonplus en Waal is het nieuwe ontwerp met 46 grondgebonden woningen van Rob Ruoff Architecten tot stand gekomen. Deze laat in het ontwerp van de nieuwbouw de oude architectuur op nieuwe wijze terugkomen door beeldbepalende elementen in het metselwerk. Het plein heeft zo haar historische sfeer behouden.

Woonplus heeft in de woningen een andere doelgroep gehuisvest dan de doelgroep van de oude beneden-bovenwoningen.

Bekijk hier een filmpje waarin Eline Busser van Woonplus het project en de haalbaarheid ervan – dankzij toepassing van het woonSlim concept – toelicht.

Contact

Meer weten over dit
bericht?

Neem contact op met Johan.

Of laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel
mogelijk contact met je op.

WoonSlim maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren. Door deze te accepteren geef je ons toestemming de cookies te plaatsen.