Project

Ceres

57 appartementen

Ceres is een appartementengebouw van 57 compacte appartementen. Het complex is onderdeel van de laatste fases van het Balkon van Maassluis. De appartementen zijn bedoeld voor één of tweepersoonshuishoudens en hebben een gemaximaliseerde koopsom. Om in aanmerking te komen voor een appartement is een inkomensgrens gesteld.

De appartementen worden gebouwd volgens het WoonSlim-concept van Waal voor appartementen. Het casco wordt daarbij uitgevoerd met prefab betonnen vloer- en wandelementen. De vooraf beglaasde en afgelakte kozijnen worden fabrieksmatig voorgemonteerd op de gevelelementen. De woningen zijn praktisch ingedeeld en voorzien van duurzame installaties zoals een lucht-water-warmtepomp, decentrale ventilatie (met warmteterugwinning). De woningen op de bovenste laag hebben een eigen installatie met zonnepanelen voor opwekking van duurzame energie.

De gevels kennen, net als de eerder gerealiseerde Hof- en Laanwoningen, een rijke detaillering met diverse betonnen en houten sierelementen. Aan de achterzijde van het gebouw kan geparkeerd worden en bevinden zich galerijen welke toegang geven tot de woningen. De woningen zonder balkon hebben op de galerij een eigen buitenruimte met avondzon en bieden gelegenheid tot ontmoeting en sociaal contact.

Waal verzorgt in opdracht van Ontwikkelingscombinatie Balkon CV de planontwikkeling, engineering en realisatie van het project.
Bekijk hier de WoonSlim video over dit project.

Contact

Meer weten over dit
bericht?

Neem contact op met Matthijs.

Of laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel
mogelijk contact met je op.

WoonSlim maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren. Door deze te accepteren geef je ons toestemming de cookies te plaatsen.