iStock-1.png

Installaties

Binnen het WoonSlim concept is er de mogelijkheid te kiezen uit meerdere energieconcepten: bodemwarmte, luchtwarmte en warmtenet. Waal heeft met alledrie ervaring op gerealiseerde projecten, zowel uitgaande van lease als koop van de installatie.

bodemwarmte.png

Elektrisch verwarmen

Bij elektrische verwarming worden in de woning elektrische warmtebronnen geplaatst. Met dit systeem kan de woning snel verwarmd worden. De warmtebronnen zijn eenvoudig in de woning te plaatsen en op termijn gemakkelijk te vervangen. Om het hogere energieverbruik enigszins te compenseren, worden er PV-panelen op het dak aangebracht.

heat.png

Bodemwarmte

Bodemwarmte is in de aardbodem aanwezig. De constante temperatuur kan met de warmtepomp worden onttrokken uit de bodem en geeft warmte af aan het afgiftesysteem, zoals de vloerverwarming of een boiler voor warm tapwater. Naast verwarmen kan met dit systeem de woning ook gekoeld worden.

temp.png

Luchtwarmte

Luchtwarmte is in de buitenlucht aanwezig. Met een warmtepomp kan de warmte uit de lucht ook bij zeer lage temperaturen de woning verwarmen. Voor dit systeem zijn geen grondboringen nodig: het is dus geschikt voor vrijwel elke situatie.

Daarnaast staan wij natuurlijk open voor nieuwe innovatieve installatieconcepten en is het toepassen van stadsverwarming mogelijk.