Project

Wilderszijde Buyten, fase 1

Buyten is het eerste plan in Wilderszijde in Bergschenhoek, een toekomstgerichte klimaatadaptieve en groene wijk. Middenin een regionaal fietsnetwerk met OV in de directe nabijheid. In de woonstraat is veel ruimte voor groen, spelen en ontmoetingen. Buyten heeft centrumfuncties op korte afstand in Berkel en Bergschenhoek centrum. In de directe omgeving zijn er diverse mogelijkheden voor waterrecreatie: de Rotte, Bergsche Voor- en Achterplas en de Zevenhuizerplas.

Fase 1 omvat 57 woningen, bestaande uit rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en vrije kavels. Het totale plan telt 144 woningen.

Een woning in Buyten is zowel van binnen als van buiten duurzaam. De woningen worden voorzien van een bodemwarmtepomp om de woning te koelen en te verwarmen. Daarnaast worden deze woningen gebouwd met een GPR-score van gemiddeld 8. Verder krijgen een aantal woningen ecologische voorzieningen zoals een insectenhotel, een vogelhuisje of een vleermuiskast en heeft elke bewoner een tuinadvies gekregen over de beste inrichting voor flora en fauna. Ook het openbare gebied is duurzaam en klimaatadaptief door het gebruik van waterdoorlatende verharding met veel groen in de wijk.

Kijk voor meer informatie op: www.woneninbuyten.nl en bekijk ook deze video over het project.

Contact

Meer weten over dit
bericht?

Neem contact op met Willem.

Of laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel
mogelijk contact met je op.

WoonSlim maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren. Door deze te accepteren geef je ons toestemming de cookies te plaatsen.