Your browser does not support JavaScript

De woningen aan de Wee Weneestraat zijn ontwikkeld in het segment bereikbare huur en hebben een oppervlakte van ca. 100 m2 GBO. Ze maken onderdeel uit van een sloop/nieuwbouwproject waarbij op een eigentijdse manier aandacht werd gegeven aan de karakteristieke naoorlogse architectuur en stedenbouwkundige structuur.

Door middel van een intelligent bouwproces en dankzij het vroegtijdig betrekken van toekomstige huurders is een slim ontwerp tot stand gekomen met aandacht voor de eindgebruiker.

De kern in de wijk Nieuwenhoorn is ontstaan uit lintbebouwing aan een binnendijk en twee ontginningslijnen in de polder haaks daarop. Latere ontwikkelingen bestonden uit het opvullen van de vlakken daartussen. Buurten uit de vijftiger en zestiger jaren kenmerken zich door een eenvoudig en helder stratenpatroon. De woningen zijn geordend in blokken van verschillende lengten en hebben over het algemeen geen verspringingen in de rooilijn. De nieuwe woningen sluiten aan bij deze stedenbouwkundige structuur. Veelal in twee lagen met een kap, parallel aan de straat.

De architectuur van de woningen refereert aan deze tijd door toepassing van een flauwe dakhelling. Verder is kenmerkend dat de woningen van oorsprong geen secundaire toevoegingen hadden zoals erkers of dakkapellen en dat ze bestaan uit baksteengevels en pannendaken. De woningen aan de Wee Weneestraat sluiten hierop aan en zijn opgebouwd uit rode, baksteen met een donker trasraam. De kozijnen, ramen en deuren zijn uitgevoerd in hout waar om enkele kozijnen een wit kader is geplaatst met een accentsteen.

De woningen zijn gasloos en worden verwarmd door middel van een lucht/waterwarmtepomp. De PV-panelen op het dak zorgen voor de opwekking van elektriciteit. Hiermee voldoen de woningen aan de Nul op de Meter (NoM) criteria.

Wee Weneestraat

20 grondgebonden woningen
PlaatsHellevoetsluis
LocatieWee Weneestraat
OpdrachtgeverMaasdelta Groep
ArchitectRuoff Architecten
Bouwtijd10/18 - 12/19
Aanneemsom€ 2.683.832