Your browser does not support JavaScript

Op een braakliggend terrein in Maassluis werd deze nieuwe woningbouw ontwikkeld. De ontwikkeling van de nieuwe straat zorgde voor een ruimtelijke afronding van de aangrenzende woonwijk en vormt de verbinding tussen de A.E. Maasstraat en de Heldringstraat.

De woningen hebben alle een grote achtertuin.

In dit project is elke woning gasloos en voorzien van een installatieunit van Factory Zero. Beide zijden van het dak zijn voorzien van PV-panelen. Voor bijna alle woningen kon een EPV vergoeding worden aangevraagd. De woningen zijn voorzien van Triple glas. Het hemelwater van de woningen wordt aan de voorkant geloosd op het openbaar gebied en aan de achterkant via een aangebracht drainagesysteem in de tuin. Het hemelwater van de bergingen wordt opgevangen in een regenton.

Een aantal woningen werd aan de straatzijde voorzien van een 'dove gevel', omdat deze woningen een zwaardere geluidsbelasting kennen.

Dirkzwagerstraat

27 sociale huurwoningen
PlaatsMaassluis
LocatieGijsbert Dirkzwagerstraat
OpdrachtgeverMaasdelta Groep
ArchitectRob Ruoff Architecten
Bouwtijd05/19 - 03/20
Aanneemsom€ 4.325.000